U bent hier

Beginnende golfer tot EGA handicap

Het traject voor beginnende golfers tot EGA handicap
  1. U begint met lessen te nemen bij de golfprofessional van onze baan , Wytse van Esveld. Naast golfvaardigheid brengt hij u ook de basisregels van etiquette(wat wel en niet mag in de baan) en regelkennis (de regels van het spel) bij.
  2. Wanneer de pro vindt dat golfvaardigheid en regelkennis voldoende zijn kan hij u Baanpermissie verlenen voor de Engelenburg. U ontvangt een NGF-kaartje, inclusief WA verzekering, met vermelding van uw naam en de baan waarop de permissie geldt. Hiermee kunt u op onze baan en mogelijke sommige andere spelen tegen betaling van de greenfee. Er  kunnen  beperkte voorwaarden zijn met betrekking tot de dagen/tijden waarop u kunt spelen.
  3. Om baanpermissie te verkrijgen moet u lid van de NGF zijn of dat worden. Als u gebruik maakt van 1 van de pakketten die door de Pro worden aangeboden dan is dat inclusief het NGF lidmaatschap.
  4. Om een EGA handicap 54 te verkrijgen moet u eerst een theorie examen afleggen. U kunt dit doen voor of nadat u Baanpermissie hebt verkregen. Het examen wordt afgenomen door de Regel en Handicapcommissie van onze club die een week voor het examen een regelles organiseert ter voorbereiding op het examen. Als u inmiddels lid van onze club bent zijn de les en  het examen gratis, voor niet-leden geldt een bijdrage van Eu 15.
  5. Een EGA handicap 54 krijgt u wanneer  u een Qualifying ronde speelt op een daartoe geschikte baan en over 9 holes of 18 holes minstens 18 dan wel 36 Stablefordpunten scoort, uitgaande van een handicap van 54. De Qualifying ronde moet met een marker worden afgelegd die minstens een Clubhandicap van 54 heeft. U krijgt dan een EGA handicap van 54 of zoveel lager als het resultaat vanuw eerste Qualifying ronde.
  6. U kunt uw  EGA handicap laten registreren bij de NGF die u een bewijs van  uw EGA handicap verstrekt.
  7. U kunt uw handicap verder verlagen door Qualifying rondes te spelen, steeds uitgaand van uw laatste handicap, en deze te verbeteren. Om uw handicapverloop te laten registreren moet u zich aansluiten bij een instantie die daartoe bevoegd is. Dit kan zijn bijv. zijn onze club, de Loyalty Club van Kasteel Engelenburg, Stichting Golfsport of een andere vereniging.Allen zullen daarvoor kosten in rekening brengen.