U bent hier

Clubhandicap (GVB), procedure regelexamen en Golfstart

Het golfvaardigheidsbewijs (GVB) staat tegenwoordig gelijk aan een speelniveau van handicap 54. Handicap 54 (oftewel het golfvaardigheidsbewijs, is het bewijs waarmee je kunt aantonen dat je de basisprincipes van het golfspel en een bepaald niveau beheerst. Met andere woorden: dat je op een – voor iedereen - veilige en eerlijke manier aan golf kunt deelnemen. Om het GVB te behalen moet je slagen voor het golfregelexamen (theorie) én tijdens een golfronde een minimum score behalen (praktijk).

Op veel golfbanen in Nederland wordt minimaal een Handicap 54 (GVB) gevraagd om op de golfbaan te mogen spelen. Ook Golfbaan Kasteel Engelenburg stelt die eis. Er is een uitzondering: als je hebt meegedaan aan Golfstart LINK INVOEGEN én je bent geslaagd voor het golfregelexamen, dan krijg je van onze pro baanpermissie voor onze golfbaan. Je kunt dan onder voorwaarden in de baan oefenen voor het praktijkdeel van het GVB.

Voor een ieder die Handicap 54 (GVB) wil behalen:

  1. Geef je op voor het golfregelexamen bij de R&H. Oefenexamens kan je onder andere vinden op de website van de NGF. Het examen wordt op afspraak afgenomen.
  2. Ben je voor het examen geslaagd, dan moet je nog een qualifying kaart (Q-kaart) spelen, met een marker die ten minste in het bezit is van handicap 36. Uitgaande van een handicap 54 (zie voor de Playing Handicap de tabellen in de hal of op de website onder ‘Baan’), moet bij een Q-kaart over 9 holes een score worden gehaald van minimaal 18 Stableford punten of over 18 holes een score van minimaal 36 Stableford punten.