U bent hier

Geschiedenis van de golfvereniging

Geschiedenis van Kasteel Landgoed de Engelenburg

De Engelenburg heeft een lange en rijke historie. Over het ontstaan is weinig met zekerheid te zeggen. In 1992 werden tijdens opgravingen in de Middeleeuwse wijnkelder eiken paalfunderingen blootgelegd. Waarschijnlijk zijn deze meer dan duizend jaar geleden in de grond geslagen. De palen vormen de fundering van het oudst bekende kasteel dat mogelijk is gesticht door een zoon van Karel de Grote, stichter van de stad Deventer. De oude funderingspalen zijn in de vloer van de wijnkelders te zien.
Veel adellijke geslachten en andere invloedrijke families hebben in de loop der eeuwen op de Engelenburg gewoond, waaronder de families Schimmelpenninck van der Oije, Van der Capellen, van der Heyden, Schelto van Citters en Metelerkamp

Geschiedenis van de golfvereniging

Toen in 1988 bekend werd dat de nieuwe eigenaar van het voormalig vakantie- en conferentiecentrum van de ABN-bank plannen had om van "De Engelenburg" een golf- en conferentiecentrum te maken, nam een aantal inwoners van de gemeente Brummen het initiatief om een golfclub op te richten. Op 13 april 1988 vond de oprichtingsvergadering plaats. De 9 holes par 3 golfbaan werd in mei 1989 in gebruik genomen. Er was toen reeds het maximum aantal leden van de golfclub (270) bereikt.

Eind oktober 2001 maakte de gerenommeerde Engelse golfbaanarchitect Donald Steel van de 9-holes baan par 72 ( A status ) een uitdaging voor de liefhebber van de golfsport.
Op de ledenvergadering van 17 maart 2003 werden door de leden de nieuwe statuten goedgekeurd en de naam van de vereniging gewijzigd in: Engelenburg Golf & Country Club. Vanaf 2004 was de nieuwe golfbaan geheel bespeelbaar.

Vanaf 2009 is de exploitatie van de golfbaan in handen van de heer J. Agricola ( Kasteel Engelenburg). Een golfbaan met een tee-off op een 400 jaar oude ijskelder, in een historisch park met eeuwenoude bomen, waar vroeger de 16e en 17e eeuwse adel op wild jaagde.

Committed to Jeugd

Op 7 maart 2010 werd onze club door de NGF gecertificeerd voor het programma Committed to Jeugd.

Hospitality-Chain

Golfbaan Kasteel Engelenburg heeft Hospitality-Chain afspraken met 6 golfbanen in de buurt.

Golfbar

De 19e hole ligt in het souterrain van het kasteel. U waant zich in een Engels clubhuis met de scoreborden van alle clubkampioenen maar ook het schitterende uitzicht over de golfbaan en de green van de 9e.

Vademecum

In 1995 werd het eerste Vademecum uitgebracht. Een jaargids in handzaam formaat met veel nuttige informatie over de vereniging, de baan en een compleet activiteitenoverzicht voor het hele jaar.

Een club voor iedereen

De mogelijkheden die Engelenburg Golf & Country Club biedt, staan al meer dan 25 jaar garant voor een actieve en betrokken vereniging. Met diverse commissies en bijhorende activiteiten zorgen we ervoor dat de onderlinge verbondenheid en betrokkenheid gestimuleerd wordt. Van (NGF) competitie tot regelavonden, van damesochtend en herenmiddag tot jeugdopleiding, van gezelligheidswedstrijden tot clubkampioenschappen: Engelenburg Golf & Country Club biedt het u allemaal!